Over de iPhone 4

Maak kennis met de iPhone4

De Apple iPhone4 is de opvolger van de iPhone3 en werd op 30 juli 2010 in Nederland uitgebracht. Apple heeft in deze versie van de iPhone weer een aantal verbeteringen toegepast ten opzichte van de iPhone 3GS. Aan de buitenkant is dit meteen te zien: de iPhone4 heeft een achterkant van glas in plaats van plastic en is een stuk dunner dan zijn voorganger. Andere verbeteringen betreffen de camera, de levensduur van de batterij, iOS ondersteuning en natuurlijk de prestaties van de processor en het interne geheugen.

De verbeterde iPhone4 camera’s

De audio-visuele mogelijkheden van de iPhone 4 verschillen behoorlijk van die van de iPhone 3GS. Zo heeft de iPhone 4 twee camera’s: één aan de voorkant en één aan de achterkant. De camera aan de voorkant is een  video / fotocamera met VGA kwaliteit die is ontworpen voor videoconferencing via een WiFi netwerk met Apple’s “FaceTime” applicatie. De camera aan de achterkant is een 5 megapixel HD video / fotocamera (720p bij 30 fps) met een sensor voor verlichting van de achterkant, 5x digitale zoom en een LED-flitser. De iPhone 4 heeft twee microfoons die zorgen voor filtering van het achtergrondgeluid. Tel daar de autofocus, een superieure macro modus, witbalans ondersteuning en sterk verbeterde video editing mogelijkheden bij op en je begrijpt waarom de iPhone4 zo’n succes is. Kijk voor tips hier.

De iPhone4: een super helder scherm

Het formaat van het scherm is niet gewijzigd, maar de resolutie is verviervoudigd naar 640×960 ten opzichte van de iPhone3. Apple noemt het nieuwe scherm Retina Display omdat het 326 pixels per inch (ppi) toont terwijl het menselijk oog ongeveer 300 ppi kan onderscheiden. Het scherm gebruikt de LCD-IPS technologie, hetzelfde als de iPad.

De iPhone4: sneller en minder vaak opladen

De iPhone4 heeft een snelle 1Ghz processor en het werkgeheugen is ten opzichte van de iPhone3 GS verdubbeld naar 4.512 MB. De iPhone4 beschikt over Bluetooth, een bewegingssensor, handsfree optie, kompas en voicerecorder. De levensduur van de Li-ion batterij is verbeterd met ca. 10% ten opzichte van zijn voorganger.