Historisch overzicht

Van de allereerste iPhone tot de iPhone6

De allereerste iPhone werd in januari 2007 onthuld door Steve Jobs op de Macworld Conference en Expo in San Francisco, USA. Het was de eerste telefoon na de iPod. In vergelijking hiermee was het mobiele web zeer effectief in een handset opgenomen zodat consumenten voor het eerst net zo makkelijk online gingen als dat ze een SMS-bericht verstuurden. De lancering werd een cultureel evenement met lange rijen voor de Apple stores. Het apparaat verkocht meer dan vijf miljoen exemplaren.

De iPhone 3G, iPhone4 en de App store

Vooruitlopend op de lancering van de nieuwe iPhone 3G kondigde Apple aan om een iPhone software ontwikkelkit te introduceren. Dit groeide later uit tot de Application Store van iTunes. De Apple iPhone 3G werd anderhalf jaar na zijn voorganger onthuld. De iPhone 3G verschilde nauwelijks van de originele iPhone en de belangrijkste verbeteringen vonden plaats “onder de motorkap”.

De iPhone 4 werd aangekondigd in juni 2010 met een nieuwe vorm, het hoge resolutie ‘Retina’ scherm, verbeterde hoofdcamera en een nieuwe naar voren gerichte camera voor videobellen. De iPhone 4s werd gelanceerd op 4 oktober 2011 – de dag voordat Steve Jobs overleed.

IPhone 5 en Ear Pods

De iPhone 5 werd de eerste smartphone van Apple die met 4G gebruikt kon worden. De achterkant en zijkanten waren gemaakt van aluminium. Het besturingssysteem was iOS 6, inclusief gesproken navigatie voor tijdens het rijden. Apple introduceerde tegelijkertijd ook zijn nieuwe oordoppen, de Ear Pods .

De iPhones 5s en 5c werden onthuld door Apple-topman Tim Cook op 10 september 2013 in Californiƫ. De 5s is de snelste van de twee modellen, met de Apple A7 chip. Het heldere plastic omhulsel van de 5c betekende een stilistische afwijking van de gedempte tinten van de vorige handsets.

In de rij voor de iPhone 6

Fans stonden 20 dagen voor de verwachte releasedatum van de iPhone 6 in de rij bij de Apple store op Fifth Avenue. Tim Cook onthulde de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. De iPhone 6 had een 4,7-inch display, terwijl de 6 Plus een scherm van 5,5-inches had. De twee nieuwe toestellen zijn aanzienlijk groter dan hun voorganger, de iPhone 5S en de nieuwe iPhones zijn dunner dan alle voorgaande modellen.

UPDATE: Inmiddels is er de iPhone 6S gelanceerd. Deze kun je gewoon online bestellen. Bij een aantal winkels heb je deze telefoon binnen 24 uur geleverd of een telefoon gratis bezorgd. Meer over de iPhone 6S lees je ook in onze opkomende blogposts.