10 dingen die je als nieuwe iPhone 4 eigenaar moet weten

Posted on Posted in iPhone 4, iPhone 5, iPhone 6, Tips and tricks

Het volgende artikel is een mengsel van een paar dingen – voornamelijk tips en trucs voor wie net een iPhone 4 gekocht heeft.

Alle iPhone 4 tips en trucs

1. Werk alle toepassingen bij

Controleer eerst op applicatie-updates. Als je veel applicaties op je iPhone 3G of 3GS had, dan is de kans groot dat ze opnieuw moeten worden bijgewerkt.

2. Waar is Facetime?

Dit is waarschijnlijk een van de eerste dingen die je wilt proberen, maar waar is de Facetime app? Facetime is eigenlijk geen applicatie, maar een optie die alleen werkt als je een oproep via WiFi maakt naar een andere iPhone 4 gebruiker.

3. Je hebt een nieuwe wallpaper nodig

Met het Retina scherm ziet alles op de iPhone 4 er levendig uit. Het scherm heeft een 4 keer hogere resolutie dan de iPhone 3Gs. Oftewel, je moet op zoek naar wallpapers met een hogere resolutie.

4. Probeer iMovie voor iPhone 4

Met iMovie voor iPhone4 is een lichte versie van iMovie waarmee je opgenomen video’s bewerkt en deelt terwijl je onderweg bent. En uiteraard worden alle video’s opgenomen in HD kwaliteit.

5. Tik op Object Focus – Video

Zelfs de slimste gadget kan een menselijke touch gebruiken. Tijdens de video-opname kun je tikken op verschillende objecten op het scherm en daar je iPhone op laten focussen.

6. Kijk naar breedbeeldscherm tijdens opnames

Als je de camera op de videomodus zet, komen de objecten steeds dichterbij doordat de video-opname wordt uitgevoerd in de breedbeeldmodus. Om de opname in breedbeeld weer te geven tik je twee keer op het scherm.

7. Surf onderweg op het web

Met Spotlight kun je zoeken. Er zijn twee extra zoekmogelijkheden toegevoegd, respectievelijk “Zoek web” en “Zoek Wikipedia”. Beide maken gebruik van de Safari-browser.

8. Spiegel, Zelfportret

iPhone 4 wordt geleverd met een extra camera aan de voorkant. Door te klikken op het camera-icoontje in de rechterbovenhoek, wordt de camera aan de voorkant geactiveerd. Handig als je je iPhone wilt gebruiken als spiegel of voor het maken van selfies.

9. Het iPhone 4 ontvangstprobleem

Hier zijn de meeste mensen bezorgd over. Het signaal valt weg zodra de telefoon opgepakt wordt. Dit wegvallen gebeurt alleen in gebieden waar de ontvangst slecht is, dus het hangt sterk af van je provider. Het probleem is echter maar klein.

10. Gele vlekken op het scherm

Sommige gebruikers zien gele vlekken op het iPhone 4 scherm. Deze gele vlekken zijn een aantal bindmiddelen voor het glas die verdampen als het apparaat wordt blootgesteld aan de lucht.